Wij zijn Hilde en Tinne, wij wonen al enkele jaren samen in Veltem (bij Leuven) en zoals je kan lezen in ons reisverslag van Alaska zijn we ondertussen ook getrouwd.
Hilde is "Luchtverkeersleider" en werkt in Canac op de luchthaven in Zaventem.

Tinne is "Product Specialist" bij de firma "Benes", een bedrijf in de "Signmaking " branche.
Tinne heeft twee kinderen, Wannes en Sanne. Sanne en haar vriend Wim zijn nog meer avontuurlijk aangelegd dan wij, je kan op hun blog een en ander lezen over hun reizen ! Wannes en zijn vriendin Dagni hebben al voor het nageslacht gezorgd, Senna is een wolk van een kleindochter.


We zijn allebei dol op reizen. Omdat we hetzelfde levensmotto hebben, nl. “heb nooit spijt van wat je niet gedaan of gezien hebt “ houdt weinig ons tegen (zelfs onze leeftijd niet).
We kiezen vaak bewust om enkel met de rugzak en een vliegticket naar een verre bestemming te vertrekken, en als het even kan voor een langere periode. Zo kunnen we ons beter laten leiden door het land, zijn mensen en hun gewoontes. We proberen zo ver mogelijk weg te blijven van het massatoerisme, omdat het echt contact met de mensen in de weg staat. Door te eten wat zij eten, te slapen waar zij slapen, en dezelfde bus te nemen leer je pas echt een land kennen. Bovendien zet het ons leven en onze dagelijkse beslommeringen weer even in het juiste perspectief. Naast het leven zelf willen we uiteraard ook iets van het natuurschoon, de bloemekes en de beestjes zien. Gelukkig kunnen we daarvan, via foto’s en film een mooie herinnering mee naar huis nemen.

India, Nepal, Thailand, Guatemala, Rwanda hebben we al bezocht. In 2006 stond er een groot project op de agenda : met onze eigen jeep naar Alaska. Van de voorbereidingen tot onze trouw, je kan er alles over lezen op de website.

We mogen dan wel graag avontuurlijke, verre reizen maken met rugzak en tent maar daarnaast springen we ook regelmatig in onze motorhome en toeren dan rond in België en de ons omringende landen. We houden evengoed van dat beetje meer comfort dat het ons biedt, en tegelijkertijd zijn we van niets of niemand afhankelijk om ons te verplaatsen. Europa heeft nog zo veel mooie plekjes.
Ons ga je zelden tegen komen op campings. We hebben gas en zonnepanelen, en dus voldoende om ons te verwarmen, te wassen, te koken en zelfs om ons aperitiefje te koelen. Om de zoveel dagen even wat water en diesel bijtanken, en we kunnen weer verder.


Je kan ons mailen